Blitzdefence voor vrouwen

Wat is blitzDefence

BlitzDefence is zelfverdediging voor vrouwen en mannen. Omdat de situaties om je te verdedigen verschillend zijn bij mannen en vrouwen biedt Blitzdefence voor elk de gepaste strategie en blijft toch trouw aan de filosofie om gevaarlijk situaties te vermijden en problemen zo mogelijk zonder geweld op te lossen.
Eén van de wezenlijke verschillen tussen zelfverdediging voor mannen en vrouwen is de potentiële tegenstander. Bij mannen is dit meestal een onbekende terwijl dit bij vrouwen in 75 % van de gevallen een bekende is zoals een familielid, collega of iemand uit de vriendenkring. Ook al hebben veel vrouwen schrik om ‘s avond alleen door het park te wandelen of een parkeergarage binnen te gaan, de gevaarlijke situaties vinden in het dagelijkse leven plaats.

Zelfverdediging begint met kleinigheden.

De motivatie om met zelfverdediging te beginnen is bij de meeste vrouwen dezelfde. Ze willen niet het slachtoffer worden van een geweldenaar.
Hierbij is zelfverdediging veel meer dan alleen het verhinderen van lichamelijke aanvallen. Zelfverdediging betekent zichzelf te verdedigen ook in het dagelijks leven als er niet echt gevaar drijgt.
Weer u tegen sexistische opmerkingen of als iemand u steeds in de rede valt. Laat niet toe dat mannen testen hoe ver ze kunnen gaan als ze je aanstaren of onbeschofte opmerkingen maken.Veel vrouwen weten niet hoe in zulke situaties te reageren.

BlitzDefence kan je daarbij helpen.

Blitzdefence voor vrouwen is een gevoelszaak. Als je gevoel je zegt dat het nu genoeg is volg dan automatisch de volgende stap in het concept. Je stelt je weerbaar op en je gebruikt lichaamstaal om het probleem van in het begin op te lossen.
Als ook dat niet helpt en het komt tot een handgemeen dan kan je de effectieve technieken van het WingTsun gebruiken om de zaak tot een einde te brengen.

WingTsun: uw Back-up

WingTsun kan iedereen leren, omdat het om natuurlijke bewegingen gaat waarvoor geen voorkennis nodig is. Door WingTsun ontwikkelt u een nieuw lichaamsgevoel en wordt u zich bewust van uw natuurlijke kracht. Door middel van training ontwikkelt u uw zelfbewustzijn en ontdekt u een nieuw gevoel van zekerheid. U scherpt uw waarnemingsgevoel aan en u leert de WingTsun technieken toe te passen om een conflict op te lossen. Om je ook tegen sterkere tegenstanders te kunnen verdedigen leert u uw lichaam optimaal in te zetten. U ontspant zich, leert om mee te geven met de kracht van je tegenstander en deze tegen zichzelf te gebruiken. Zo bouwt u al tijdens de training stress af en u doet tevens iets goeds voor uw gezondheid.
De lessen vinden in een ontspannen sfeer plaats. U traint in groep maar tevens individueel.

Ga eens kijken wat het WingTsun je te bieden heeft in een VWTO school bij u in de buurt en leer je weerbaar opstellen en jezelf verdedigen tegen ongewenste toenaderingen in het dagelijkse leven. Laat niet langer met je sollen en verzet je tegen personen die geen al te beste bedoelingen met je hebben.

 

Leer om je tegenstander duidelijk te maken…..

          … NIET MET MIJ !!!